Elbolag i konflikt

Ett större bråk har brustit ut mellan Storuman Energi och Sollentuna Energi då elbolaget i Storuman fått en mängd kunder att byta elbolag. Sollentuna Energi menar att kunderna blev lurade. De har nu hjälpt kunderna att anmäla Storuman till Konsumentverket.

Under dagarna före jul strömmande anmälningarna mot Storuman Energi till Konsumentverket. Hittills har 12 personer anmält bolaget. Enligt anmälan har de lurats att säga upp sina elavtal med Sollentuna Energi för att byta till Storuman. Säljarna från Storuman har tydligen utgett sig för att ha ringt från Sollentuna Energi och bett om konsumentens anläggnings-id och sedan genomfört bytet. Detta har alltså hänt utan att kunderna har förstått att avtalet har förts över. Kunderna är väldigt upprörda över detta och fått en elleverantör som de inte vill ha. Det var 130 personer som bytte till Storuman Energi därav 122 stycken har sagt att de inte vill byta, enligt Gösta Söderqvist. Med hjälp av en jurist formulerade Sollentuna Energi en anmälan till Konsumentverket som skickades ut till alla kunder och som de kunde skriva under och sedan skicka in.

Enligt Storuman Energis vd Nils-Gunnar From så måste de ha uppstått ett missförstånd mellan säljarna och kunderna. Företaget har tagit åt dig kritiken och informerat sina säljare hur de ska agera i telefon.

Att lura kunderna på detta sätt är helt fel metod för att få kunder i min mening. Om bolaget vill ha kunder under en kort period så kanske det fungerar, men det är däremot inte schysst mot andra bolag. Tänk om alla elbolag använde denna metod? Hur skulle elmarknaden se ut då? Kan ni till exempel se Vattenfall och Eon hamna i denna situation? Vi har möjlighet att välja vilket elbolag vi vill och så ska det vara, ingen ska byta åt en.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: